• SUBSCRIBE
  • FACEBOOK
  • TWITTER

Wpływ polityki handlowej na poziom handlu międzynarodowego.

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym przebiegiem przemiany materii, który pozwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) spożyć cukry z soku z winogron, aby oswobodzić dwutlenek węgla i alkohol etylowy, który zostaje w końcowym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od rodzaju winogrona i warunków. Na przykład w winach stołowych jest między 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry między 16 a 18 procent. Najczęstszym sposobem w celu ustalenia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego gorączki buchania – dowiedz się więcej na witrynie internetowej wina. Wina mają prócz tego niewielkie ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one prostolinijnym efektem fermentacji, ale hydrolizy pektyn (odkrywających się w skórce winogrona) za pomocą działania enzymów. Bo pektyna znajduje się o wiele bardziej w skórce aniżeli w soku, białe wina zawierają sporo mniej alkoholu metylowego aniżeli wina czerwone. W co niektórych wypadkach się podgrzewa sok, by usunąć tą zawartość metylową, chociaż w takiej ilości nie jest ona szkodliwa dla organizmu.

1. Informacje

2. Przewodniki

3. Dowiedz się więcej

4. Portfolio

5. Subskrybuj

Categories: Biznes

Comments are closed.